80 let SDH Količín

 

Zdroj: web města Holešov

Pokud má nějaké společenství osmdesátiletou tradici, je to už hodno velké slávy. Takové, jakou uspořádali količínští hasiči v sobotu 8. června.

 

Členové sborů dobrovolných hasičů jsou na vesnicích stále často hlavními hybateli společenského života, ale také dobrovolníky ochotně plnící si svou hasičskou povinnost. Tam, kde obava nebo dokonce strach běžného člověka zastaví, hasiče povzbudí třeba i k heroickým výkonům. Hasiči jsou těmi, na které je spoleh a ke kterým v těžkých chvílích obracíme svou naději.

 

Ve stejném duchu promluvil k občanům holešovský kaplan při mši svaté, která se konala v parčíku uprostřed obce. Na místě, které tvoří jedinečnou atmosféru. Ve stínu pod lípou, za znění dechové hudby skvělých Sebraňáků a rymické scholy, dostávají slova ten správný význam. A tehdy je třeba si uvědomit, že hasiči jsou v každé obci třeba. Nebylo-li je potřeba při živelných pohromách, tím líp. Potřebujeme je pro pocit jistoty, že se máme na koho obrátit.

 

To si uvědomuje také město Holešov, kterému se podařilo získat dotaci ze Zlínského kraje a Ministerstva vnitra, doplatilo zbylou část a pořídilo pro jednotku sboru dobrovolných hasičů Količín devítimístný automobil Renault Trafic, který prošel nezbytnou úpravou. Nyní je vybaven požární technikou tak, aby splňoval všechny předepsané podmínky.

 

Při oslavách 80 let sboru bylo zásahovému vozidlu požehnáno spolu s přímluvou ke sv. Floriánovi – patronovi všech hasičů. Ať dlouho a dobře slouží!

 

Program pak pokračoval výroční schůzí sboru, ukázkou hasičské techniky, vystoupením dětí a tombolou.

 

Hana Helsnerová

Pojízdné prodejny v Količíně


Prodejna pečiva: PAULLA,s.r.o.  Lipník nad Bečvou

 

každý pátek od 11.20 - 11:35 hodin u autobusové zastávky.

 

Prodejna masa a uzenin: Řeznictví a uzenářství Matula, Lechotice

každé úterý od 7.00 hodin u autobusové zastávky.

( čas je orientační

 -  zpoždění nelze ovlivnit )