Vyhlášení výzvy na KOTLÍKOVÉ DOTACE

 

Ve Zlíně, dne 16. 3. 2017

 

Vážená paní starostko/Vážený pane starosto,

 

dovolte mi, abych Vás informoval, že Zlínský kraj dne 15. 3. 2017 vyhlásil výzvu pro fyzické osoby - majitele rodinných domů k předkládání žádostí o dotaci na výměnu starých kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním na území kraje (tzv. kotlíkové dotace).

Tato aktuální výzva Programu výměny zdrojů tepla v domácnostech Zlínského kraje svými podmínkami převážně odpovídá výzvě, jež byla vyhlášena Zlínským krajem na přelomu let 2015 a 2016. Novinkami jsou pak zejména:

-      omezení výčtu podporovaných zdrojů tepla pouze na obnovitelné zdroje energie, tj. na tepelná čerpadla nebo kotle na pevná paliva – výhradně biomasa (dřevo, pelety, dř. brikety, apod.);

-      změna způsobu předkládání žádostí, kdy je žádost vyplňována a odeslána prostřednictvím elektronického formuláře a následně je žádost do 10 kalendářních dnů doručena Zlínskému kraji v listinné podobě nebo prostřednictvím datové schránky.

Celková předpokládaná finanční alokace vyhlášené výzvy je 34,4 mil. Kč. Příjem elektronických formulářů žádostí o dotaci bude zahájen 19. 4. 2017 v 8:00 hod. a ukončen bude 21. 4. 2017 ve 13.00 hod. Příjem elektronických formulářů žádosti může býti ukončen i dříve, a to v případě, že budou přijaty elektronické formuláře s celkovou požadovanou výší dotace dosahující alespoň 150 % finanční alokace.

V případě jakýchkoli dotazů k dotacím na podporu výměny zdrojů tepla mohou zájemci o informace kontaktovat pracovníky Oddělení dotačních programů Krajského úřadu Zlínského kraje:

-      Ing. Petr Hasala, tel.: 577 043 825,

-      Ing. Barbora Kubernátová, 577 043 843,

-      Ing. Ludmila Vaňková, 577 043 833,

případně lze využít kontaktní e-mail: kotliky@kr-zlinsky.cz.

S pozdravem

 

 

 

Jan Pijáček, v. r.

Radní pro oblast řízení dotačních programů,

rozvoj venkova a cestovní ruch

 

 

Pojízdné prodejny v Količíně


Prodejna pečiva: PAULLA,s.r.o.  Lipník nad Bečvou

 

každý pátek od 11.20 - 11:35 hodin u autobusové zastávky.

 

Prodejna masa a uzenin: Řeznictví a uzenářství Matula, Lechotice

každé úterý od 7.00 hodin u autobusové zastávky.

( čas je orientační

 -  zpoždění nelze ovlivnit )